Elveszítem a garanciát?

Elveszítem a garanciát?
A GT termékek beszerelése esetén NEM! (bármit is mondanak a kereskedésben) viszont a piacon lévő termékek jelentős részénél IGEN!
A leggyakoribb válaszok a visszakérdezésre, hogy miért is veszítené el az autó a garanciát, ha nem a kereskedő által ajánlott termék kerül beszerelésre: nem gyári alkatrész, rossz minőségű, a főnöke mondta Stb. Megfigyelhető, hogy észérvek többnyire nincsenek, és amikor már minden kifogás elfogy, akkor sok esetben előkerül a válaszok legalja: a villanyszerelő nem szereli be…
A GT Autóriasztók minden olyan minősítéssel rendelkeznek, ami ahhoz kell, hogy egy autógyár, gyárilag beszerelje a terméket. Az, hogy melyiket szerelik be egy autógyárban (azaz melyik a gyári), az egy „egyszerű” üzleti lobbi eredménye, nem pedig minőségi, vagy minősítésbeli alulmaradás. Így csak az a helyesen hangzó mondat, hogy ott, ahol nem gyári beszállító a GT, ott a gyárban más riasztót szerelnek az autókba, de utólagosan bármikor beszerelhető a GT is.
Bátran kijelenthető, hogy az „e” „E” minősítések, bevizsgálások mibenlétével, azok jelentőségével egyáltalán nincsenek tisztában az értékesítők…
Hogy még érthetőbb legyen: az autókat lehet gyári vonóhoroggal kérni, amely vonóhorog az a típus lesz, amelyik a „legjobban” lobbizott a gyári beszállításért a sok vonóhorog-gyártó közül. Bármelyik nyerhetett volna, bármelyik beszerelésre kerülhetett volna, ha odaadja „olcsóbban, ingyen” Stb a terméket. Azaz valamilyen üzleti feltételben jobbat kínált, de nem a műszaki tartalomban, hisz az, mármint a műszaki tartalom, SZABÁLYOZVA VAN.  De ha nem vonóhoroggal rendelem az autómat, viszont utólag szeretnék rá, akkor rendelhetem a gyárit is, de rendelhetek bármilyen olyat, AMINEK UGYANAZOK A MINŐSÍTÉSEI MEGVANNAK, mint a gyárinak, hisz ezek birtokában (vonóhorognál: műbizonylat), felszerelhető és a műbizonylat csatolásával levizsgáztatható az autó. Ugyanígy működik az utólagos riasztó esetében is azaz beszerelhető, ha az „e” „E” minősítései megvannak. Megjegyzem, hogy az 5/90-es KÖHÉM rendelet szerint a műszaki vizsgán, a riasztó „műbizonylatát” is el kellene kérni, aminek alkalmazásával egyszerre rend lenne a piacon, de „Uram bocsáss”… ezzel nem foglalkozik senki. (PEDIG TUDJÁK…„SZÓLTUNK”…és amikor szóltunk, akkor mondták, hogy tudják…)