Tévhitek

Tévhitek:
Nem lopják el, mert…
– a szomszéd mindig otthon van…akkor is amikor nincs otthon?
– van kutyánk…ugye olyan, amelyik nem szereti a „szalámit”?
– nem parkolok olyan helyen…kérnénk azt a listát ahol nem, mert ezek szerint van ilyen lista
– nem kell ez senkinek sem…amennyiben a Világon csak ezt az egy darabot adták el a típusból, akkor még igaz is lehet…”nadeha” akár csak egyet is még, akkor alkatrésznek ahhoz is kellhet
– garázsban áll…az jó, mert ha oda bemennek, akkor ott, már észrevétlenül dolgozhatnak a tolvajok (igen! sok autót pont a garázsból lopnak el)
– nem érdekel, mert van „rajta” CASCO…az 5M-ért vásárolt, majd 2 évesen ellopott, 500.000 Ft önrésszel bíró Casco vajon mennyit fizet az autójáért? (Kb: 2M Ft-ot)
– van benne gyári indítástiltó…igen mind a 6 Millió eladott azonos modellbe ugyanott, ugyanarra a vezetékre kötve, ugyanúgy működve. Tehát „szupertitkos” !!!
– van benne gyári riasztó…igen, az előbbi esethez hasonlíthatóan „szupertitkos” működéssel. Igen, az összes szervizben tudják, hogy hová van kötve, hisz a gyári beültetési rajzok minden szakszerviz és szerződött szerviz számára elérhetőek. Sőt, a szakszervizek oktatásban is részesülnek a villamossági összetevőkről. Megnyugtató lehet, hogy az ilyen ismerettel rendelkezni AKARÓK száma nem érheti el a Föld lakosságával megegyező számot, hisz a Földön élnek, gyerekek, művészek Stb, és tisztességes emberek is, akiket ez nem érdekel. De akit érdekel, az megtudhatja, amit akar a gyári riasztóról…
– használtan vett autónál: ugyan már, van benne valami…van ott valami „kapcsoló”. Ez nagyon jellemző, de kérdem, a „használtan” vett lakáson is a régi zárat használjuk, vagy a vétel után lecseréljük azokat? (ha a riasztót nem is kell lecserélni, de ellenőriztetni, hogy nincs-e a nálunk lévőkön kívül is hozzáhangolt kioldó, működik-e egyáltalán…”hátkérem” ezeket minimum ellenőriztetni kellene).